Telefonivargad tapsid äpi abil nendeni jõudnud noormehe

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada noormees Jeremy Cook, kelle mõrvasid telefonivargad
Kanada noormees Jeremy Cook, kelle mõrvasid telefonivargad Foto: theverge.com

Kanadas tapsid telefonivargad möödunud pühapäeval noormehe, kes kadunud telefoni otsingurakendust kasutades nendeni oli jõudnud.

Politsei on tänaseks välja selgitanud, et 18-aastane Jeremy Cook unustas nädalavahetusel oma telefoni taksosse – stsenaarium, mida tuleb ette loetamatuid kordi üle kogu maailma. Ning nagu enamus sellises olukorras teeb, asus Cook kadunud telefoni jälgimisrakendust kasutades mobiili asukohta otsima, kirjutab The Verge.

Nii Apple (Find My iPhone), Google (Device Manager) kui Microsoft (Find My Phone) pakuvad oma telefonidele rakendusi kadunud mobiilide leidmiseks asukoha järgi.

New York Times kirjutas möödunud aastal, millistesse olukordadesse on inimesed sel viisil telefoni otsima minnes sattunud – kes on kaasa võtnud haamri, kes langenud kurjategijate rünnete ohvriks. Politsei esindaja hoiatas juba toona, et «see on kõigest telefon ja pole väärt, et kaotada selle nimel oma elu».

Paraku sai Jeremy Cooki juhtum võimalikest traagiliseima lõpu. Ametivõimud arvavad, et Cook jõudis pühapäeva varahommikul koos oma õega telefoni jälgi ajades parklasse ja jõudsid ka autoni, milles telefon asus. Otsijate ja autos olnud kolme mehe vahel tekkis sõnelus ning kui Cook autole lähenes, hakkas see  sündmuskohalt liikuma. Cook hüppas seejärel juhi akna peale ning külas mitu lasku.

Kui politsei sündmuskohale jõudis, oli noormees surnud. Auto leiti hiljem sündmuskoha lähistel üles ning Cooke’i telefon oli selle sees. Kurjategijaid pole üles leitud.

Politsei tegi juhtumi järel pöördumise, milles kutsus inimesi oleme oma kadunud telefoni jälgede ajamisel äärmiselt ettevaatlikud. «Rakendus ise on suurepärane, kuid vähimagi vägivalla ohu kahtluse korral tuleks pöörduda politsei poole,» teatasid korravalvurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles