IMF: euroala suudab õigeaegselt toimides hallata Kreekaga seotud riske

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMF.
IMF. Foto: Bogdan Cristel / Reuters

Eurotsoon on suuteline õigeaegselt tegutsedes haldama Kreeka võlakriisiga seotud riske, teatas Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) neljapäeval avalduses.

«Efektiivse ja õigeaegse poliitilise lähenemise korral on Kreekaga seonduva ebakindluse lühiperspektiivi riskid hallatavad,» teatas IMF-i personal pärast iga-aastaseid kõnelusi eurotsooni võimudega.

Kreeka on pidanud Euroopa Liidu ja IMF-iga juba viis kuud läbirääkimisi reformikava üle, mis võimaldaks riigil kokkuleppe korral saada abipaketi viimase 7,2 miljardi euro suuruse laenumakse.

Osapooled pole seni kokkuleppele jõudnud. Viimane tulemusteta lõppenud katse tehti neljapäeval.

Kreeka peab 30. juuniks tasuma IMF-ile 1,6 miljardit eurot.

IMF-i sõnul on eurotsoonis viimastel aastatel rakendatud meetmete tõttu Kreeka kriisi võimaliku levimise risk varasemast tunduvalt madalam.

«Pikemas perspektiivis on võimalik Kreekaga seotud riske hallata kooskõlastatud jõupingutuste korral kiirendada ja süvendada integratsiooni rahaliidu sees ja teha see senisest vastupidavamaks,» seisis fondi avalduses.

IMF kordas muresid eurotsooni majanduse hapra seisu üle, toonitades «krooniliselt madalat nõudlust» ning «aeglaseid edusamme» struktuurireformide elluviimisel, mis looksid rohkem töökohti ja investeeringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles