Moskva kutsus varade külmutamise tõttu vaibale Belgia suursaadiku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Moskvas Kremlile, vasakul taga  paistab Vene välisministeerium.
Vaade Moskvas Kremlile, vasakul taga paistab Vene välisministeerium. Foto: SCANPIX

Moskva reageeris neljapäeval raevukalt Belgia otsuse vastu külmutada Vene diplomaatiliste missioonide ja teiste organisatsioonide kontod ning kutsus riigi suursaadiku "vaenuliku akti" tõttu vaibale.

Haagi alaline arbitraažikohus rahuldas möödunud aastal Venemaa naftafirma Jukos endise omaniku Group Menatep Limitedi (GML) nõude Vene riigi vastu 50 miljardi dollari suuruses summas, mis tuli välja maksta 2015. aasta 15. jaanuariks.

GML-i direktori Tim Osborne'i sõnul asuti Prantsusmaal ja Belgias otsust rakendama ning ta väljendas lootust, et sama tehakse ka Suurbritannias ja USA-s. Prantsuse ja Belgia võimud külmutasid mitu pangakontot, mis on seotud Vene valitsusega, ütles Osborne. Tema sõnul algas protsess enam kui nädal tagasi.

«Vene välisministeerium kutsus 18. juunil välja Belgia suursaadiku (Moskvas) Alex Van Meeuweni,» öeldi ministeeriumist.

«Belgia suursaadikule öeldi, et Venemaa peab sellist Belgia võimude tegutsemist avalikult vaenulikuks aktiks.»

Vene majandusminister Aleksei Uljukajev lausus neljapäeval, et Moskva vaidlustab varade külmutamise, sest peab neid seadusvastasteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles