Riigikassasse laekus viie kuuga 7,3 protsenti rohkem tulusid kui mullu

Crisely Apri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeerium
Rahandusministeerium Foto: SCANPIX

2015. aasta mai lõpu seisuga kasvas riigikassa tulude maht 7,3 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Kuludeks suunati mullusega võrreldes 10,6 protsenti rohkem, vahendab Rahandusministeerium tänases pressiteates.

Rahandusministeeriumi andmetel laekus viie kuuga riigile tulusid 3,3 miljardit eurot ehk 39 protsenti aastaks planeeritust, mis on 224,2 miljonit eurot enam kui eelmisel aastal. Kuludeks suunati 3,47 miljardit eurot ehk 40 protsenti aastaks planeeritust, mis on 331,3 miljonit eurot rohkem kui mullu samal ajal. Maksutulusid koguti aasta algusest 2,8 miljardit eurot, mis on 7,4 protsenti rohkem kui mullu. Kasv tulenes peamiselt suuremast sotsiaal- ja käibemaksu laekumisest.

Kuludeks suunati 3,47 miljardit eurot ehk 10,6 protsenti rohkem kui mullu. Kulude maht suurenes eelmise aasta sama perioodi väljamaksetega võrreldes 331,3 miljoni euro võrra peamiselt kasvanud toetuste arvel. Kululiikidest suurimad olid antud toetused, muud tegevuskulud ning tööjõu- ja majandamiskulud.

Aprilli lõpuks oli valitsussektori nominaalne eelarve puudujääk 0,46 protsenti SKP-st ehk 94 miljonit eurot. Valitsussektori puudujääk tulenes nii keskvalitsuse kui ka sotsiaalkindlustusfondide eelarve puudujäägist, mis olid vastavalt 168,4 miljonit eurot ja 18,7 miljonit eurot. 

2015. aasta eelarves on planeeritud tulude maht koos edasiantavate tuludega 8,45 miljardit eurot ning kulude maht koos eelmisest aastast ülekantud vahenditega 8,67 miljardit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles