Airbaltic meelitas Tallinki suurosanikku investoriks

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Infortar juhatuse esimees Ain Hanschmidt lubab muuta Estonian Airi edukaks eraettevõtteks.
ASi Infortar juhatuse esimees Ain Hanschmidt lubab muuta Estonian Airi edukaks eraettevõtteks. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Tallinki suurosanik Infortar ei kommenteeri lätlaste poolt tehtud ettepanekut investeerida piirkonna suurimasse lennufirmasse Airbaltic, kuid kinnitas, et pole loobunud Estonian Airi täielikust välja ostmisest riigilt.

„Sellised läbirääkimised on konfidentsiaalsed ja seetõttu ei saa ma neid kuidagi kommenteerida,“ vastas Infortari juhatuse liige Ain Hanschmidt Postimehe küsimusele Airbalticu poolt tehtud pakkumise kohta.

Eelmisel aastal avalikustatud kavatsusest, võtta Estonian Airis juhtohjad enda kätte, pole Infortar taganenud.

 „Meie eesmärk on endiselt sama: muuta Estonian Air kohe pärast Euroopa Komisjoni uurimise tulemuste selgumist täielikult eraettevõtteks, kus pole ühtegi protsenti riigi osalust,“ rääkis Hanschmidt. „Ka varem tekitatud kahjumit ei soovi me üle võtta.“

Eesti riigi kaasa löömist Airbalticu ülesse ehitamisel näiteks osanikuna, nagu pakkus Läti majandusminister, pidas ettevõtja võimatuks. „See läheb vastuollu Euroopas kehtivate riigiabi reeglitega,“ lisas Hanschmidt.

Mullu novembris omandas Infortar 2,7 protsenti rahvusliku lennufirma Estonian Airi aktsiatest, mis kuulusid SASile. Samal ajal teatas ettevõte, et nad tahavad ka riigi 97-protsendilist osalust endale.

Euroopa Komisjon algatas eelmisel aastal uurimise, kas Eesti kava anda Estonian Airile ümberkorraldamiseks 40,7 miljonit eurot riigiabi on kooskõlas riigiabi eeskirjadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles