Kiirtoiduketid laienevad jõudsalt Vene turul

Crisely Apri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kentucky Fried Chicken'i logo.
Kentucky Fried Chicken'i logo. Foto: PA Wire/Press Association Images

USA kiirtoidukett KFC (Kentucky Fried Chicken) planeerib 2017. aastaks tõsta Venemaal ning SRÜ riikides paiknevate restoranide arvu 400-lt vähemalt 550-ni, kirjutab BloombergBusiness

Vene tarbijad on hakanud keerulise majandusliku olukorra ning leibkonna sissetulekute vähenemise tõttu üha rohkem madalama hinnaklassi restorane külastama, mis on tõstnud ka kiirtoidu tarbimise osakaalu.

Kui Venemaa üldine toiduturg langes riikliku statistikaameti Rosstat andmetel 4,4 protsenti,  tõusid  KFC selle aasta esimese kvartali müügid regioonis 48 protsenti, kinnitas KFC omanik Yum! Brands Inc. aprillis.

Ka teised kiirtoiduketid plaanivad Vene turul laienemist. Burger King asutas mullu Venemaale 104 restorani,  McDonald’s  plaanib lisaks eelmisel aastal loodud 73 restoranile avada veel 50 restorani. KFC omanik Yum! Brands Inc. plaanib Moskvas avada ka 300 Pizza Hut’i restorani ning tuua tulevikus turule Taco Bell’i. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles