Pevkur: töötute uuringu tulemused ei üllatanud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur. Foto: Toomas Huik.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul ei üllatanud teda eile avaldatud uuringu tulemused, mille kohaselt kulutab Eesti töötutele ELi riikidest kõige vähem raha.


«Selles uuringus midagi revolutsiooniliselt uut polnud, mida me varem juba teadnud poleks,» märkis Pevkur.

«Kui me liitumisläbirääkimisi pidasime ja OECD meid hindas, olid neil Eesti suhtes sarnased tähelepanekud,» lisas minister, kelle sõnul seab Eestile majanduslik võimekus lihtsalt selged piirid.

Küsimusele, miks jääb Eesti selle uuringu järgi maha siiski ka näiteks Lätist ja Rumeeniast, vastas minister, et uuringus toodut tuleb vaadata konteksti arvestades. Nimelt pärinevad uuringu andmed aastast 2008.

Ministri sõnul oli aga 2008. aasta alguses tööpuudus Eestis läbi aegade madalaimal tasemel ning seetõttu olid ka töötutele eraldatav vahendite hulk madal.

Praeguseks on nimetatud vahendite hulk tema kinnitusel enam kui kahekordistunud. Samuti on ministri kinnitusel hetkel töös mitmeid ettepanekuid, kuidas töötute olukorda riigis leevendada.

Selle üle, kas Eesti asuks sarnase uuringu järgi ka sel aastal Euroopa Liidu viimaste seas, ei soovinud Pevkur spekuleerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles