Kasahhi autojuhid panid Vene karu tantsima

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestist Venemaale ja SRÜ riikidesse veoseid transportiva Cargoman OÜ omanik Aleksandr Bõstrov kinnitas eile, et tal isiklikult pole TIRi taastamist vaja, sest seda asendanud süsteem sobib tema ettevõttele.
Eestist Venemaale ja SRÜ riikidesse veoseid transportiva Cargoman OÜ omanik Aleksandr Bõstrov kinnitas eile, et tal isiklikult pole TIRi taastamist vaja, sest seda asendanud süsteem sobib tema ettevõttele. Foto: Liis Treimann

Eesti autovedajad saavad taas vedada kaupa Venemaale rahvusvahelise TIR-garantiiga (tollikohustuste ja -lõivude maksmise garantii transporditavatele kaupadele, kui need ära kaovad – toim) ning ilma Venemaa kindlustusseltsidelt lisatagatisi ostmata, kui Kreml peab sõna ja taastab ÜRO autovedude konventsiooni kehtivuse.

Venemaa juhitav Euraasia tolliliidu nõukogu võttis mai lõpus vastu vastava määruse, lubades tagada alates 13. juunist TIR-konventsiooni katkematu täitmine Venemaal, kirjutas Kommersant.

Pole andmeid, et Venemaa oleks hakanud TIR-garantiisid tunnustama Eestiga piirnevates tollipunktides, küll aga on selle rahvusvahelise dokumendiga nüüd võimalik läbida Soome-Vene piiripunkte, teatas Eesti maksu- ja tolliamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles