Statoil ASA kinnitas ligi 2000 töötaja koondamist

Crisely Apri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoil ASA logo.
Statoil ASA logo. Foto: NTB scanpix

Norra energeetikakontsern Statoil ASA kinnitab, et 2016. aasta lõpuks koondatakse 1100-1500 töötajat, kirjutab Wall Street Journal.

Alates tõhususprogrammi loomisest 2013. aastal on Statoil ASA tööjõudu vähendatud 1340 alalise töötaja ning 995 väliskonsultandi võrra. Programmi abil loodetakse 2016. aastaks säästa 1,7 miljardit dollarit.

Tõhususe suurendamise ning kompetentsi tugevdamise nimel koondatakse edaspidi lisaks 1100-1500 töötajale ka 525 konsultandikohta. Täpsem info tööjõu kogukärbetest ning koondamiste asukohtadest selgub augusti ja novembri vahel.

Statoil ASA operatsioonide juhi Andres Opedali sõnul on koondamine kahetsusväärne, ent vajalik samm Statoili kompetentsi tugevdamiseks. Arenguprogrammist tulenevad muudatused ja tegevused on töötajate esindajatega läbi räägitud ning antakse üle ärivaldkondadele rakendamiseks. Edasised programmi realiseerimiseks tehtavad muudatused ärivaldkondade struktuurides avalikustatakse kuu lõpus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles