Eesti uus iduidee: leia ja paku tööriistu

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Tamme sõnul vabanevad inimesed nüüd ka labida otsimisest Google'i abil
Kristjan Tamme sõnul vabanevad inimesed nüüd ka labida otsimisest Google'i abil Foto: David Goldman/AP

Eesti idufirma RentMarket lõi verivärskelt teenuse, mis sarnaselt taksonduse-valdkonna uuendustega võimaldab leida endale lähimat vaba tööriista või miks mitte enda kodus kasutult vedeleva korraliku tikksae välja rentida.

«Oleme oma tegevusega veel nii varases staadiumis, et pakume info väljapakkumist ja leidmist vahendustasu küsimata,» ütles Postimehele RentMarket OÜ juht Kristjan Tamm.

«Kui keegi otsib mingit tööriista, siis RentMarket näitab lähima pakkuja. Tööriistu pidi seni googeldama ja see oli umbes sama ebamugav, kui kunagi taksooperaatoritele helistamine oli,» sõnas Tamm. «Meie juures otsid konkreetset tööriista, ja näed lähimaid pakkujaid. Hoiad kõvasti kokku aega ja närve.»

Kuni ärimudeli paikasaamiseni saavad nii inimesed kui ettevõtted oma tööriistu ja seadmeid teenusesse täiesti tasuta üles laadida ja neid vahendustasuta otse pakkujalt rentida.

«Võrdselt saavad oma rendiasju pakkuda Rendimeister ja Harku valla elanik. Enamus sisu on täna lisanud ettevõtted, kuid ka eraisikute huvi on päris suureks kasvamas,» ütles Tamm.

Ta märkis, et tulevikus on teenusele plaanis juurde lisada iseseisev kindlustustoode, mis tähendab seda, et kellelgi pole vaja tasuda tagatisrahasid või muretseda tööriista tahtmatu purunemise pärast.

Teenus on hetkel kättesaadav veebis ja rakendusena Androidi telefonidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles