Avies: pankrotiohtu ei näe, tegevus on jätkusuutlik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aviesi lennuk Rootsis Pajala lennuväljal.
Aviesi lennuk Rootsis Pajala lennuväljal. Foto: pajala.se

Täna arutas kohus Rootsi ettevõtete Swedewings AB ja Bromma Air Maintenance AB pankrotiavaldust Eesti lennufirma Avies AS vastu; lennufirma hindab läbi senise tegevuse ja kärbete saavutatud seisu hetkel jätkusuutlikuks.

«Peame võimalikuks tegevuse jätkamist läbi võlausaldajatele suunatud kompromisspakkumise ja tervendamiskava ning sellise ettepaneku ajutine haldur kohtule ka tegi,» ütles Aviesi juht Allan Soll BNSile.

«Hetkeolukorras on ettevõte jätkusuutlik ning jätkame riigihankeliinide täitmist,» lisas ta.

Solli sõnul teeb kohus 26. juunil otsuse, kas menetlus lõpetada või jätkata. «Kui otsustatakse menetlust jätkata, siis selle raames tehakse kompromissotsus, kus on kindlad tähtajad. Haldur peab selgeks saama, kui palju kellele võlgu ollakse, ja siis tuleb vaadata, kuidas edasi minnakse.»

«Pankrotil on kaks võimalust, üks on likvideerimine, kuid seda otsust meie täna tulemas ei näe. Teine osa on pankrotimenetlus, mille käigus toimub tervendamine,» ütles Soll.

«Mingil hetkel taastub ettevõtte normaalne tegevus, kuid seni, kuni kreeditoridega pole saavutatud kompromissettepanekut, kasutame selle menetluse kaitset; seni siin midagi väga juhtuda ei saa,» lisas ta.

Solli sõnul on ettevõtte tegevus jätkusuutlik. «Ses suhtes on väljavaade meie jaoks positiivne. Ettevõte on nüüdseks läbi teinud kõik muutused, nii eelarvelised kui personalialased; 100 inimesest on järele jäänud alla 20, oleme kolinud väiksemale pinnale, on antud lennukeid tagasi ja antakse lennukeid tagasi,» selgitas ta.

«Oletame, et stabiliseerimisprogramm lõpeb septembriks. Siis oleme jällegi tavalises ärirütmis ja hakkame uusi väljakutseid otsima,» ütles Soll.

Kas selleks ajaks loodab ettevõte kõikidest kohustustest vabaneda, ei saa Solli hinnangul veel öelda. «See, kuidas kompromiss sõlmitakse, on omamoodi protseduur ja meil kogemus puudub. Kõik on praegu konstruktiivsed ja selle poolt, et liinidega jätkatakse. Reisijatele see situatsioon mingeid ärajäämishirme ei tohiks tekitada, kõik liinid toimivad.»

Rootsi ettevõtted Swedewings AB ja Bromma Air Maintenance AB nõuavad kohtus Eesti lennufirma Avies AS-i pankrotti.

Rootsi  transpordiamet lõpetas tänavu märtsi alguses päevapealt Aviesiga sõlmitud kolm teeninduslepingut ega sõlminud lennufirmaga enam uusi lepinguid. Aviesile heidetakse ette lendude ärajäämist, hilinemist ja põhjendamatut ebatäpsust.

Lisaks vallandas Avies eelmise aasta lõpus paarkümmend pilooti, kes pöördusid kohtusse, et nõuda endiselt tööandjalt mitme kuu eest saamata tasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles