Apple palkab ajakirjanikke

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i tegevjuht Tim Cook.
Apple'i tegevjuht Tim Cook. Foto: SCANPIX

Apple on palkamas ajakirjanike meeskonda, kes hakkavad töötama tehnoloogiagigandi uudisterubriigis eesmärgiga personaliseerida uudiseid, mida ettevõte oma seadmete kaudu jagab.

Apple’i toimetajate meeskond teeb koostööd paljude toimetustega, kaasa arvatud Financial Times, The New York Times, The Guardian ja The economist, kes lubavad Apple’il edastada väljaannete sisu.

Otsitakse kandidaate, kellel on vähemalt viieaastane uudistetoimetuse kogemus, kes on võimelised ära tundma originaalseid, mõjukaid lugusid, mida algoritmid tõenäoliselt ära ei tunne.

Üks Apple’iga läbirääkimisi pidav kirjastaja ütles nende ajakirjanike palkamine tegi neil suu lahti ja oli tõeline üllatus.

Digitaalajakirjanduse analüüsikeskuse Newsonomics analüütik Ken Doctor osutas tähelepanu, et ka teised tehnoloogiaettevõtted, nagu näiteks Flipboard ja Yahoo, palkavad ajakirjanikke.

«Apple pole küll seda seni teinud olles sellega erand,» ütles Doctor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles