Mida tuleks peale esimest tööintervjuuvooru ette võtta?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus.
Töövestlus. Foto: Panther Media/Scanpix

Peale tööintervjuud ei ole mõtet käed rüpes tagasisidet oodata, vaid pigem võtta proaktiivne hoiak, kirjutab karjäärikonsultant Kristin Sherry portaalis LinkedIn Pulse.

Anna ise tagasisidet

Kohe samal päeval peale töövestlust võiks sind intervjueerinud personalijuhile saata kirja, kus tuleks viisakalt tänada sisuka vestluse eest ning anda teada, et oled jätkuvalt töökohast huvitatud. Oma huvi võiks siduda töökuulutuses ja intervjuu käigus nimetatud väärtustega, nt: «intervjuu käigus sain kinnitust, et olen teie pakutavale töökohale sobiv kandidaat, kuna mul olemas need ja need kogemused ja oskused, millega te ideaalset kandidaati kirjeldasite. Kui  teil on mulle veel lisaküsimusi või sooviksite saada täiendavat infot, olen meeleldi valmis seda pakkuma.»

Valmistu palgaläbirääkimisteks

Ideaalis võiks palgaskaala suhtes kodutöö tehtud olla juba enne töökohale kandideerimist, peale esimest intervjuud aga on selleks viimane aeg. Juhul, kui sulle tehakse konkreetne palgapakkumine, kuid sul pole ülevaadet turul sellele positsioonile pakutavast keskmisest palgast, puudub sul palgaläbirääkimisteks kindel seljatagune.

Valmistu järgmisteks sammudeks

Kui sa töötad alal, kus tööandja võib kandideerimisprotsessi käigus suure tõenäosusega testida sinu praktilisi oskuseid, võiksid sa ennast ka selleks ette valmistada. Näiteks, kui sa töötad turunduse või müügi alal, võidakse sult paluda näidismüügiesitluse koostamist. Seetõttu tuleks teha natuke iseseisvat lisatööd ja lihvida oma esitlusoskuseid. Kui aga oled loomingulise töö peal, tuleks ette valmistada professionaalne porfoolio juba tehtud töödest, kohandades selle fookust just sellele töökohale sobivaks, kuhu sa parasjagu kandideerid.

Mõtle soovitajate ja soovituste peale

Hea, kui sul oleks olemas vähemalt paar-kolm inimest, kes võiksid sind tööalaselt soovitada. Helista või saada potentsiaalsetele soovitajatele meil ning uuri, kas nad oleks nõus sind vajadusel soovituskirjaga varustama või uuele tööandjale sinu kohta muul viisil positiivset tagasisidet andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles