Air Balticu president keeldub aktsionäride lepingut avalikustamast

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bertold Flick
Bertold Flick Foto: Liis Treimann

Läti peaminister Valdis Dombrovskis ei suutnud sundida riikliku lennufirma Air Baltic juhti Bertolt Flicki aktsionäride lepingut avaldama.

Lõunanaabrite lennufirma vähemusomanik, Flicki kompanii Baltijas aviacijas sistemas keeldus vaatamata lennufirma suuromaniku Läti riigi valitsusjuhi Dombrovskise sellekohastele palvetele mitmete lepingute avaldamisest, kirjutab Läti majanduselehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne.

Juba 23. septembril saatis valitsusjuht Baltijas aviacijas sistemasile kirja, milles soovis Air Balticu aktsionäride eelmise aasta 4. märtsil ning selle aasta 30.aprillil sõlmitud aktsionäride koostööd puudutavate lepingute avalikustamist. Lepingutingimuste kohaselt ei saa lennufirma suurim aktsionär riik neid ilma teise poole nõusolekuta avalikustada.

«Läti maksumaksjatel on õigus teada, miks riigil kui ettevõtte suuromanikul ei ole võimalik Air Balticut oma osaluse suurusele vastavalt juhtida ja miks vähemusaktsaionärile on antud ebaproportsionaalselt suured volitused,» toonitas Dombrovskis lepingute avaldamist soovivas üleskutses.

Läti riigile kuulub Air Balticust 52,6 protsenti, Bertolt Flicki firma Baltijas aviacijas sistemas 47,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles