Itaalia kuberner nõuab migrantide eemaldamist turismiobjektide lähedusest

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika immigrandid Itaalias.
Aafrika immigrandid Itaalias. Foto: SCANPIX

Kirde-Itaalia Veneto maakonna kuberner pöördus politsei poole palvega puhastada turismipiirkonnad migrantidest, kelle kohalolek võib mõjuda puhkehooajale «laastavalt» ning põhjustada broneeringutele «bumerangiefekti».

Luca Zaia, kes valiti maikuus suure häälteenamusega teiseks ametiajaks juhtima maakonda, mille pealinn on Veneetsia, kirjutas prefektidele, et «kõik vastuvõtukeskused ja immigrantide eluasemed turistide sihtpaikades tuleks kiiremas korras puhastada,» vahendab Financial Times.

Zaia lisas, et ametnikud peaksid ühtlasi «hoiduma uute [migrantide] paigutamisest [piirkonda]».

Kuberneri kommentaarid kujutavad endast otsest väljakutset Matteo Renzi vasaktsentristlikule valitsusele, mis nõudis läinud nädalal vähemalt 5000 migrandi ümberpaigutamist Sitsiiliast ja teistest lõunapoolsetest piirkondadest riigi põhjaossa.

Lisaks Zaiale, kes on Põhjaliiga liige, seisavad Renzi tahtele vastu ka Lombardia ja Liguuria paremtsentristlikud kubernerid.

Renzi reageeris vastupanule rõhutades, et migrandikriisi ümber on liialt palju hirmu. «Tänapäeval on maailmas liiga palju neid, kes kuu peale hauguvad. Nad elatuvad hirmust ning leiavad, et ainus lahendus on end koju luku taha panna,» ütles Renzi eile.

Renzi kava põgenikke Itaalia-siseselt ümber paigutada peegeldab peaministri laiemaid jõupingutusi Euroopa tasandil liigutamaks varjupaigataotlejaid liikmesriike mööda laiali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles