Suurematel pankadel on õlul mitukümmend masueelset kohtuvaidlust

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Puka vallavanem läheb kohtu alla. Pilt on illustratiivne.
Endine Puka vallavanem läheb kohtu alla. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

SEB-l ning Swedbankil on praegu üleval mitukümment aktiivset kohtuvaidlust.

SEB teatel on neil käimas praegu alla kahekümne kohtuvaidluse ning Swedbankil umbes veerandsada. Mõlemal on enamus hagidest kaelas masueelsest perioodist, mis tähendab, et majanduskriis ei ole oluliselt määral pankadele kohtuvaidlusi kaela toonud.

Swedbankil on vaidlused seinast seina: kaasomandi tunnustamine, sundtäitmise teemad, nõude tunnustamine, kahjunõuded jne. SEB enamus hagidest on protsessipõhised, ehk vaidlustatud on näiteks täitevmenetlus.

Enim tähelepanu saanud kohtuvaidlus on kindlalt SEB arvel. Nimelt nõuab Pjotr Sedinile kuulunud Grove Invest pangalt üle miljardi krooni ja süüdistab viimast nende äri põhja ajamises.

Sampo pank ning Nordea on suutnud kohtuasju vältida. Esimesel on küll üks, kuid juristide teatel tühise alla 150 000 krooni osas. Nordeal on kaks menetlus lõpplahenduseni jõudmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles