Leping allkirjastatud: TV3 jääbki vabalevisse

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 hittsaate «Su nägu kõlab tuttavalt» kolmanda hooaja finaal
TV3 hittsaate «Su nägu kõlab tuttavalt» kolmanda hooaja finaal Foto: Tiit Mõtus

Eestis vabalevis kanaleid edastav Levira kinnitas Postimehele, et allkirjastasid täna TV3-ga lepingu ning kanal on ka edaspidi vabalevis nähtav.

Levira vabandab üsna pikaks kujunenud ebaselge perioodi pärast ning loodab, et kliendid saavad juba sõlmitud tasulised lepingud lõpetada vähima vaevaga.

TV3 saatis pressiteate, et nad loobuvad signaali levitamisest õhu kaudu vabalevis osaliselt ning praegune Multiplex 1 levivõrk asendatakse levivõrguga Multiplex 6. Kui Multiplex 1 puhul on vabalevi katvusalaks kogu Eesti, siis Levira hinnangul võimaldab Multiplex 6 vabalevis TV3 jälgida 93-94 protsenti elanikkonnast. Levivõrgu vahetus toimub sel suvel.

«Tänu otsusele vabalevist osaliselt lahkuda saame senisest rohkem investeerida juba saabuva sügisese teletoodangusse, mille lipulaev on «Su nägu kõlab tuttavalt» ning uued kodumaised saated ja sarjad,» märkis TV3 tegevjuht Priit Leito.

TV3 teatas enam kui kaks kuud tagasi, et lahkub 1. juulist vabalevist. Kanal 2 ja TV3 vabalevi televisiooni load kehtivad tänavu 1. juulini. Tehnilise järelvalve ameti konkursi tulemusena said erakanalid taas kümneaastased load. Sellele ongi järgnenud ilmselgelt pingelised läbirääkimised Leviraga, millesse on kaasatud läbi vabalevist lahkumise ähvarduste ka avalikkus.

Foto: Levira

Tarbijakaitseameti avalike suhete juhi Hanna Turetski-Toomiku sõnul taunivad nad TV3 käitumist ning pöörduvad nüüd teleoperaatorite poole, et need lõpetaksid oma käimasolevad reklaamkampaaniad ja võimaldaksid valeinfost lähtuvalt tasulise lepingu sõlminud klientidel ilma leppetrahvita lepingu lõpetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles