Kogu Eesti pildistatakse taas üles - valmib Street-U

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regio loob uut Street-U teenust
Regio loob uut Street-U teenust Foto: AS Regio

Aastate eest Google StreetView'le pildistamise teenust osutatud Tartu ettevõte Regio on nüüd asunud looma hoopis uuel tasemel kaardirakendust spetsialistidele - valmimisel on teenus nimega Street-U.

«Loodame kogu Eesti üles võtta augusti lõpuks, hetkel pildistame viimaseid päevi Tallinnas,» ütles Postimehele Street-U tootejuht Gaspar Anton.

Antoni sõnul pole uue teenuse puhul Google’i teenusega just palju seost. «Kui viimati aastatel 2011-2012 uuendatud Google StreetView on mõeldud rohkem turisti tarvis, siis meie teenuse klientideks on pigem omavalitsused, teeehituse ettevõtted, projekteerimis- ja geodeesiafirmad, kindlustused,» märkis Anton.

Neile klientidele mõeldes on ka teenuse sisu täiesti uues kvaliteedis: pilte uuendatakse minimaalselt kord aastas, kasutajad saavad kaardilt kätte Regio andmebaasidest tuleneva aluskaartide andmestiku ning teha piltidel täppismõõtmisi ja lisada neile enda poolt geoandmeid.

Antoni sõnul saavad kasutajad otse pildil mõõta ära näiteks mis iganes objekti pindala.

Pole välistatud, et Regiost kasvab teenuse edasiarendamiseks välja omaette start-up. Hetkel käivad tööd Baltikumis ja Poolas, edasi on plaan liikuda teenusega Põhjamaadesse.

Pildistamise enda osas kehtivad Antoni sõnul Google’ile sarnased reeglid: pildistavad autod on varustatud katustel oleva kaameraga ja kannavad Regio logo, kõik näod hiljem hägustatakse ning kuna teenus pole tavakliendile avalik, siis on privaatsus veegi paremini kaitstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles