Astronautide venima jäänud missioon sai lõpuks läbi - video

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmoselaev Sojuz maandus Kasahstani steppi
Kosmoselaev Sojuz maandus Kasahstani steppi Foto: POOL/REUTERS

Kolm astronauti maandusid eile õnnelikult Kasahstani steppides, saabudes tagasi oodatust ligi kuu pikemaks kujunenud missioonilt rahvusvahelises kosmosejaamas.

NASA astronaut Terry Virts, Samantha Cristoforetti Euroopa kosmoseagentuurist ja Venemaa kosmonaut Anton Škaplerov naasid kohaliku aja järgi kell 19:44 edukalt Dzhezkazgani linna lähistele pärast 199-päevast viibimist jaamas, teatas AP.

Tagasipöördumise viibimise tõttu sai Cristoforettist naine, kes on kosmoses korraga viibinud kauem kui ükki teine sookaaslane varem.

Kapsel astronautidega maandus puna-valge triibulise langevarju abil ning Venemaa helikopterid leidsid selle kiirelt üles ja toimetasid pärast esmast tervisekontrolli Karagandasse.

Missiooni pikenemise tingis Venemaa transpordilaeva stardi ebaõnnestumine aprillis.

Järgmine kanderakett uute inimestega Sojuz stardib kosmosejaama suunas juuli algul. Hetkel viibivad jaamas venelased Gennadi Padalka ja Mihhail Kornienko ning ameriklane Scott Kelly.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles