Stockholmis langevad puud ja kerkivad kodud

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektide visioon uuest elamukvartalist Stockholmis.
Arhitektide visioon uuest elamukvartalist Stockholmis. Foto: stockholm.se

Rootsi pealinn on läbi aegade oma rohelust kiivalt kaitsnud. Kuna kodanikud kurdavad eluasemepuuduse üle, lastakse arendajad aga rohelusele kallale.

Eile andis linnaplaneerimise osakond rohelise tule plaanile rajada Hammarbyskogeni metsa ja seda ümbritsevatele aasadele 2500 uut kodu, kirjutab Bloomberg Business.

Rootsi ägab eluasemenappuse all, mis kergitab hindu ja suurendab laenukoormat ning kujutab endast seega potentsiaalset ohtu majandusele.

Immigrantide sissevool, kõrge sündivus ning linnastumine on teinud Stockholmist ühe kiiremini kasvava pealinna Euroopas.

Kui siiamaani on kinnisvaraarendusi pidurdanud keskkonnaaktivistide meeleavaldused, siis nüüd on asunud pealetungile vastasleer.

«Meie tahame näidata, et mitte sugugi kõik pole uusehituse vastu,» ütles Stockholmi kesklinna elanik Måns Jonasson, kes tõi 60 inimest tänavale elamuehituse poolt protestima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles