Xiaomi meelitas üle protsessoritootja Qualcomm tippjuhi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xiaomi asutaja ja tegevjuht Lei Jun uut mudelit tutvustamas.
Xiaomi asutaja ja tegevjuht Lei Jun uut mudelit tutvustamas. Foto: REUTERS/Jason Lee

USA protsessoritootja Qualcomm Hiina regiooni juht Wang Xiang meelitati Hiina nutiseadmete suurtootja Xiaomi strateegilise koostöö juhiks, kirjutab Reuters.

Peamiselt nutiseadmete protsessorite tootmisele pühenduva Qualcommi käsi ei käi viimasel ajal Hiinas eriti hästi. Veebruaris mõistis Hiina valitsus peale 14 kuud väldanud uurimist ettevõttele konkurentsireeglite rikkumise eest 975 miljoni dollari suuruse trahvi, mis on suurim ühele ettevõttele määratud trahv Hiina ajaloos.

Lisaks tuleb ettevõttel kohtuotsuse tagajärjel vähendada Hiinas oma patentide litsentsitasusid. Sellega pole ettevõtte hädad maailma suuruselt teise majandusega riigis veel aga kaugeltki läbi - paar kuud tagasi avaldas Qualcomm raporti, mille järgi kahtlustab osasid litsentsiomanikke pettuses. Nimelt arvab USA ettevõte, et mitmed ettevõtted näitavad oma majandustulemustes litsentseeritud toodete müüki väiksemana, kui see päriselt on. See aga mõjutab selgelt Qualcommi käivet.

Qualcommilt tippjuhi napsanud ning vaid mõne aastaga end maailma suurimate nutitelefonide tootjate hulka murdnud Xiaomil läheb aga suurepäraselt - pool aastat tagasi hinnati ettevõtte väärtust juba 45 miljardile dollarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles