Hiina rikkaim inimene: olin vaese õpetajana õnnelikum

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alibaba asutaja ja nõukogu esimees Jack Ma.
Alibaba asutaja ja nõukogu esimees Jack Ma. Foto: SCANPIX

Internetikaubamaja Alibaba asutaja Jack Ma ütles teisipäeval New Yorgis toimunud Economics Clubi pidulikul lõunal peetud kõnes, et ta oli nooruses kohalikus ülikoolis õpetajana töötades õnnelikum, kui nüüd miljardärina, kirjutab Entrepreneur.com.

Ma lõpetas 1988. aastal ülikooliõpingud ning asus Huangzhou ülikoolis 12-dollarilise kuupalga eest tööle inglise keele õpetajana. «Sellel ajal olin ma kõige õnnelikum,» kinnitas ta teisipäeval peetud kõnes.

«Kui sul ei ole palju raha, siis sa tead, kuidas seda kulutada,» selgitas Ma. «Miljardäriks saamisega kaasneb aga palju vastutust.»

«Kui sul on alla miljoni dollari, siis sa tead, mida sellega teha,» selgitas ta. . «Miljardi dollari juures ei ole see enam sinu raha. Raha, mis mul praegu on, on vastutus. See on inimeste usaldus minu vastu.»

Bloombergi andmetel on Jack Ma maailma rikkuselt kaheteistkümnes inimene. Tema varanduse väärtuseks hinnatakse hetkel 37,4 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles