Euroopa suurpangad kaotasid A-reitingud

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Standard and Poor's reitinguagentuuri peamaja New Yorgis.
Standard and Poor's reitinguagentuuri peamaja New Yorgis. Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS

Reitinguagentuur Standard & Poor's (S&P) langetas eile mitme Euroopa suurpanga reitingut, põhjendusega, et riigi abi saamine kriisi puhul pole enam kindel.

Barclays Banki reitingut kärpis S&P ühe pügala võrra tasemele A- ning Deutsche Bank ja Royal Bank of Scotland (RBS) said uueks reitinguks BBB+, kirjutab The Financial Times.

Samuti kaotasid oma A- taseme reitingud Commerzbank ja Unicredit, kelle reitinguid langetati vastavalt tasemetele BBB+ ja BBB.

Reitingulangetus tabas Suurbritannias ja Saksamaal opereerivaid panku, kuid mitte kõiki, sest näiteks Standard Chartered'i, Lloydsi, HSBC ja Santander UK reitingud jäid samaks.

«Kuigi me ei välista võimalust, et süsteemsed pangad nendes riikides võivad saada erakorralist toetust valitsuselt, on sellise võimaluse tõenäosus kukkunud nii madalale, et me hindame seda «ebakindlaks»,» teatas S&P.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles