Youtube'i ilmus nii kvaliteetne video, et seda ei suuda pea keegi vaadata

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene 8K video YouTube'is
Esimene 8K video YouTube'is Foto: egadget.com

Youtube'i on üles laaditud tõenäoliselt hetkel maailma parima resolutsiooniga veebivideo - 8K kvaliteet on jõudnud internetti, kuid enamiku inimeste kasutuses olevad tavaseadmed jäävad selle mahamängimisel lootusetult hätta.

Sisuliselt kõiki resolutsiooni ridu ärakasutav video kannab nime Ghost Towns ning näitab aeglase kaameratöö abil mahajäetud kaevandust. Selle filmimiseks kasutati RED Epic Dragoni 6K kaamerat portreevaates ning resolutsiooni suurendamiseks töödeldi seda hiljem Adobe After Effects programmiga, vahendab engadget.com

Video vaatamiseks kõrgeima - 4320p - kvaliteediga tuleb praegu kasutada Chrome'i või Safari veebilehitsejat, kuna vaid neil pakutakse seadetes  kasutajatele nii kõrge kvaliteedi valimise võimalust. Kuid enamiku tavakasutajate käsutuses olevad arvutid ei suuda video mängimisega maha saada, kuna selle töötlemine käib nende süsteemile üle jõu.

Samas saab iga kasutaja ise valida, kui kõrget kvaliteeti ta video vaatamisel eelistab:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles