Elon Musk vahetab välja Tesla pikaaegse finantsjuhi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model S Tesla tehase ees Fremontis, Californias.
Tesla Model S Tesla tehase ees Fremontis, Californias. Foto: AP / Scanpix

Elektriautode tootja Tesla Motors finantsjuht Deepak Ahuja lahkub käesoleva aasta jooksul oma ametikohalt, aidates enne erruminekut ettevõttel endale vääriline järeltulija leida, kirjutab Reuters.

Elon Musk tuli ootamatu uudisega lagedale ettevõtte iga-aastasel koosolekul. Ahuja on finantsjuhina Tesla heaks töötanud seitset aastat, alates ettevõtte asutamisest. Varasemalt oli ta Ford Motori palgal.

Tesla Motors on pöördeliste aegade keeristes - lähiaastatel oodatakse võimsat kasvu ning hiigelinvesteeringuid. Musk loodab, et järgmistel aastatel suudab ettevõte näidata vähemalt 50 protsendist käibekasvu.

Uue mudeli, linnamaastur Model X Crossover tarne peaks algama juba kolme-nelja kuu pärast. Samuti tuleb sedaani Model S tarbeks juuni lõpuks välja isejuhtiva programmi esimene versioon. Uus akutehas Nevada osariigis peaks tootmist alustama järgmise aasta keskpaigas ning jõudma täieliku tootmisvõimsuseni paari-kolme aastaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles