Viis asja, mida head juhid igapäevaselt teevad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis asja, mida head juhid igapäevaselt teevad
Viis asja, mida head juhid igapäevaselt teevad Foto: PantherMedia

Koolitaja Bernard Marr kirjutab portaalis Linkedin Pulse viiest asjast, mida kõik head juhid peaks iga päev meeles pidama.

Näita eeskuju

Juhina jälgitakse sind pidevalt. Sa võid näha seda negatiivse asjana võis siis hoopis väljakutsena. Töötajad on tõredad, kui nad peavad tegema asju või näitama üles suhtumist, mida nende ülemused nende arvates ise ei teeks või ei järgiks. Seega, näita üles eeskuju, mitte ainult sõnade, vaid ka tegude kaudu.

Esita küsimusi ja kuula vastuseid

Miski ei mõju töötajate motiveeritusele ja kaasatusele kehvemini kui pealiskaudne ja võlts suhtumine nende arvamuste ning ettepanekute arvesse võtmisel. Parimad juhid räägivad regulaarselt oma töötajatega ning uurivad välja, millised asjad on tööga seoses hästi korraldatud ning millised asjad nõuaks parandamist. Tagasiside saamisel tuleks seda ka tõsiselt võtta, analüüsida, oma järeldused teha ning võimalusel ka midagi muuta. Isegi, kui koheselt pole võimalik muudatusi teha, tuleks töötajale sellegipoolest selgelt teada anda, et tema mure on  arvesse võetud ning selle lahendamisega tegeletakse.

Anna konstruktiivset tagasisidet

Mitte kellelegi ei meeldi kuulda, et nad teevad midagi valesti. Kuid inimestele meeldib kuulda, kui mingi ülesande tegemiseks on kiirem, parem või lihtsam viis. Konstruktiivne tagasiside tuleks siduda positiivsete märkustega, mis panevad töötajat tundma väärtustatuna ja toetatuna.

Arenda aktiivselt oma meeskonda

Isegi siis, kui sa ei ole uusi töötajaid otsimas, tuleks alati mõelda selle peale, kuidas saaks oma meeskonda edasi arendada. Otsi viise, kuidas saaksid oma töötajaid koolitada, õpetada ning nende võimeid ja oskusi arendada. Ning kui lõpuks tuleb aeg, mil pead uue inimese palkama, otsi inimest, kes sobituks kõige paremini juba olemasolevasse meeskonda.

Hoolitse enda eest

Treeni, puhka regulaarselt ning jäta endale piisavalt uneaega. Kui su meeskonnaliikmed näevad, et väärtustad enese eest hoolitsemist ühe viisina, kuidas produktiivsust parandada, järgivad nad su eeskuju. Kui sa jätad töösse mattununa lõunapausid vahele ning lahkud kontorist alles hilisõhtul, tunnevad nad alateadlikult survet sarnaselt käituda. Samas näitavad uuringud, et kõige produktiivsem ja keskendunum töötaja on korralikult väljapuhanud töötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles