TeliaSonera investeerib Spotifysse 115 miljonit dollarit

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spotify
Spotify Foto: Jörg Carstensen/AFP

Rootsi telekommunikatsiooniettevõte TeliaSonera teatas täna, et investeerib muusikamängimise  teenust osutavasse Spotifysse 115 miljonit USA dollarit ja omandab sellega 1,4-protsendilise osaluse ettevõttes. Otsus tõstab Spotify väärtuse 8,2 miljardi dollarini, vahendab TechCrunch.

The Wall Street Journal teatas varem, et Spotify kogus investoritelt kokku 526 miljonit dollarit. Investorite seas on näiteks Briti haldusettevõtjad Baillie Gifford, Landsdowne Partners ja Rinkelberg Capital, Kanada riskifondid Senvest Capital ja Discovery Capital Management ning lisaks Halcyon Asset Management, GSV Capital, D.E. Shaw & Co., Technology Crossover Ventures, Northzone, P. Schoenfeld Asset Management ja Goldman Sachs.

TeliaSonera on olnud Spotify pikaaegne partner ning vahendab seda ka EMT klientidele Eestis.

Spotify asutaja Daniel Ek ütles oma avalduses, et on partnerluse uuele tasemele jõudmise üle väga rahul. TeliaSonera märkis, et «mõlemad ettevõtted ühendavad ka ressursse, personali ja muid vahendeid, et panustada ühiselt innovatsiooni sellistes valdkondades nagu meediavahendus, andmeanalüüs ja reklaam. Uute projektide käivitamiseks luuakse ühine TeliaSonera-Spotify meeskond».

Nii Apple kui Google on värskelt teatanud oma Spotiyga konkureerivate muusikateenuse loomisest. Spotify teatas mais, et plaanib lisaks helile asuda striimima ka videomaterjali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles