Ossinovski: pagulasi toovad Euroopasse kurjategijad

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Liidu poolt Eestisse pakutavad pagulased pole Aafrika probleem vaid Itaalia ja Kreeka korrumpeerunud ametnike ning organiseeritud kuritegevuse tagajärg, avaldas venekeelsele Postimehele ettevõtja Oleg Ossinovski.

Põgenikud ei lähe Ossinovski sõnul Hispaaniasse ja Prantsusmaale, mis samuti asuvad Vahemere ääres, vaid Itaaliasse ja Kreekasse, kus on korrumpeerunud ametnikud.

Tegemist on suurepäraselt organiseeritud kriminaalse äriga, kus keerutatakse miljoneid kui mitte miljardeid eurosid. See tähendab korrumpeerunud ametnikke nii Itaalias kui ka Kreekas, samuti korrumpeerunud piirivalvureid nendes riikides. Inimeste kokku kogujaid Aafrikas, kes tegutsevad  justkui reklaamikampaaniat tehes. Kogutakse ainult rikkaid inimesi, kes suudavad maksta.

Inimestele lubatakse, et nad viiakse kohale ja organiseeritakse elamisluba Euroopas. Ja meie saadame need inimesed veel laiali üle kogu Euroopa. „Aafrika külade elanikele näidatakse fotosid, kuidas mõni nende sugulane istub rahulikult Elysee lossi ees ja joob kohvi. Nüüd tulevad fotod, kui need inimesed istuvad Tallinnas Raekoja platsil ja joovad õlut,“ rääkis Ossinovski. „Me ei saa toetada sellist kriminaalset äri, laiendades nende jaoks turgu.“

Pagulasi tuuakse nii, et teatakse täpselt, kus ja millal on piir läbitav. Kui laevaga juhtub avarii, siis helistatakse piirivalvuritele, kes korraldavad päästeoperatsiooni. Kõik saavad selle eest raha. Me peame selle süsteemiga võitlema. See pole õige, et Euroopa Liit ei tule toime korruptsiooniga oma lõunapiiridel.

„Kui neile näidataks fotosid okastraadiga piiratud Kreeka põgenikelaagritest, kus nad piinlevad, ei tuleks mitte keegi,“ lausus ettevõtja. „Kui nende jaosk oleks põgenikelaagris ette nähtud 2000 kalori mahus toitu päevas ja raske füüsiline töö, siis mitte keegi ei sõidaks siia.“

Osinovski avaldas veendumust, et enamus Euroopa riike on temaga sama meelt ning ühisel nõupidamisel saaks pagulasteärile piiri panna.

„Me peame saama ise riigina otsustada, keda vastu võtta Ukrainast, Venemaalt või Aafrikast,“ lisas Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles