Fiat-Chrysleri kirg General Motorsi vastu ei kustu

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fiat-Chrysleri tegevjuht Sergio Marchionne.
Fiat-Chrysleri tegevjuht Sergio Marchionne. Foto: Max ROSSI / REUTERS

Fiat-Chrysleri boss Sergio Marchionne ei väsi pingutustest panna General Motors oma liitettevõttega ühinema.

Marchionne tegevusega kursisolevate allikate sõnutsi on viimane võtnud ühendust riskifondide ja teistegi potentsiaalsete liitlastega, et General Motorsit tagant torkida. Allikad nentisid, et ükski aktivist investorite leerist veel päriselt «pardal» ei ole, kirjutab Wall Street Journal.

Samas lisasid allikad, et Fiat-Chrysler kaalub samasugust strateegiat veel vähemalt ühe Euroopa autotootja allutamiseks.

Kuna Marchionne üleskutsed ühinemiseks on muutunud üha valjemaks, on mõned analüütikud jõudnud järeldusele, et tegemist on meeleheitega – nimelt ei hiilga Fiat-Chrysler kasumiga ning oleks autotööstust ootavate võimalike raputuste korral hapras olukorras.

Marchionne (62) kuulutab juba kuid sõnumit sellest, et kasumlikkuse nimel tuleb – eriti Euroopas – teha tegemist ületootmisega ning välistada inseneritöö ja muude kulutuste dubleerimine.

Ettevõtte nõukogu heakskiidul on Marchionne esitanud oma nägemuse mitmetele autotootjatele kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles