Droonid jahivad Amazonase vihmametsa illegaalseid raiujaid

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon vihmametsade kaitsjate teenistuses
Droon vihmametsade kaitsjate teenistuses Foto: engadget.com

Kuigi droonide kasutusele võtmise järel on nende tegevust negatiivse tagasiside tõttu mitmetes riikides märgatavalt piiratud,  leidub siiski ka näiteid, kus nende tegevusest inimkonnale asendamatut abi on.

Suurepärase näitena on Peruu metsakaitsjad võtnud droonid kasutusele Amazonase vihmametsa illegaalsete raiujate ja kaevanduste avastamiseks kümnete tuhandete ruutkilomeetrite suurusel alal, vanendab Engadget.

Reservaadi jälgimiseks kasutavad nad 5000 dollarit maksvat ning Canoni kaamera ja autopiloodiga varustatud lennumasinat. Esmalt tuvastavad metsakaitsjad satelliidifotode abil tõenäolised illegaalide tegevuskohad ning edasi siirdub metsaraie ja kullakaevanduste täpsemate asukohtade tuvastamiseks tegutsema droon.

Droonist on olnud abi juba mitmete salakaevanduste avastamisel, kuid seda kasutatakse ka näiteks süsihappegaasi osakaalu määramiseks õhus ning juba rikutud metsaaalade ulatuse määramisel.

Loe pikemalt droonide kasutamisest vihmametsade kaitsel siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles