Tallinna börsiindeks kerkis 9 kuuga 49 protsenti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna börsi jaoks kujunes september üsna edukaks ning börsiindeks OMXT kerkis kuuga 6,15 protsenti, kirjutab Tõnis Oja Invest Mentori blogis.


Tegemist oli paremuselt üldse kolmanda septembriga meie börsi ajaloos. Üheksa kuuga on indeks kerkinud koguni 49 protsenti ning kui seda taset suudetakse hoida, oleks 2010. aasta paremuselt neljas börsi senises ajaloos.

Kolmeks parimaks aastaks on meie börsile olnud börsiajaloo kaks esimest (1996 ja 1997) aastat ning 2005. aasta. Keskmiselt on enamkaubeldavate aktsiate hinnad kerkinud Tallinna börsil keskmiselt 19 protsenti aastas.

Ka eelmine nädal oli Tallinna börsile üsna edukas. OMXT kerkis nädalaga 3,5 protsenti. Suurim tõusja oli 10 protsendiga Nordecon Internationali aktsia.

Paremuselt teine tõusja oli Premia Foods, mille aktsia kallines 7,9 protsenti 0,96 euro ehk 15,02 kroonini. Premia Foodsi aktsiate avalikul emissioonil (IPO) osalejate investeeringud on lõpuks jõudnud plussi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles