Brittide isu töötu abiraha järele järjest väiksem

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töökuulutused Londoni töövahendusagentuuri aknal.
Töökuulutused Londoni töövahendusagentuuri aknal. Foto: Luke MacGregor / Reuters

Suurbritannia on vabanenud toetuste ja hüvitiste sõltuvusest, kirjutab Financial Times: töötu abiraha tarvitamine on stabiilses languses ning tänase seisuga 35 aasta rekordmadalal.

Londoni mõttekoja Resolution Foundationi andmed näitavad ühtlasi, et tööturul osalemine on alates 1990ndate keskpaigast pidevalt paranenud – eriti naisterahvaste ja eakamate elanike hulgas.

Samal ajal juhivad Resolutioni analüütikud tähelepanu tõigale, et USA puhul on olukord risti vastupidine ning inimeste kaasatus tööturul kukub kolinal. Järjest enam on USAs inimesi, kes isegi ei otsi enam endale tööd.

Briti valitsevad konservatiivid on tõotanud kärpida saareriigi sotsiaaleelarvet 2017. aastaks 12 miljardi naela jagu. Nad on leidnud ka lihtsa meetodi abivajajate lahterdamiseks: «seanahavedajad» (skivers) ja «edasipürgijad» (strivers).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles