[Digi] peatoimetaja teatas lahkumisest Twitteri vahendusel

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Roonemaa
Henrik Roonemaa Foto: Toomas Huik

Reede hommikul teatas tehnoloogiaajakirja [Digi] peatoimetaja ja Postimehe kolumnist Henrik Roonemaa Twitteri vahendusel, et lõpetab peatoimetaja töö. «Mul täitus [Digis] just kümme aastat. Veel kaks ajakirja valmivad minu käe all ja siis annan teatepulga teistele üle,» kirjutas Roonemaa.

«Lõin selle ajakirja koos kirjastusega Presshouse nullist ja olen seda siiani peatoimetanud,» rääkis Roonemaa. Digist sai kiiresti Eesti kõige populaarsem IT-ajakiri ning tegu on ühega vähestest, mis ka raskemad ajad majanduses kenasti üle elas ja ta on endiselt väga populaarne.

«Aga eks iga töökoht ammendab ennast, isegi kui see on nii põnev ja südamelähedane nagu oma loodud ajakirja edukas peatoimetamine, ja seetõttu otsustasingi kümne aasta juubeli täitudes, et nüüd on aeg vaadata, kas ma oskan veel midagi teha peale ajakirja peatoimetamise või kas 36-aastase inimese aju suudab veel midagi uut õppida. Edasi plaaningi seda teha: katsetada midagi, mida ma veel varem teinud ei ole ja sellest palju õppida. On mitmeid mõtteid ja eelseisvaid kohtumisi, kus need mõtted loodetavasti teoks saavad.»

Aga mis mõtet on üldse internetiajastul tehnoloogiauudiseid kord kuus paberile trükkida?  «Digiga ei ole internetiajastul midagi halba juhtunud, ta on endiselt väga populaarne ja ma usun, et jääb populaarseks,» vastas Roonemaa. «Digi tugevus on selles, et me ei teinud teda mitte uudiste vahendamiseks, vaid ajakirjaks, mis ütleb sulle, mis tehnoloogiamaailmas toimub ning milliseid seadmeid tasub osta ja mida mitte. Kõigil Digi lugejatel on temast iga kuu selgelt kasu ja seetõttu on inimesed nõus ka internetiajastul tehnoloogiateemalist paberajakirja tellima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles