Taavi Laur: UniCredit Groupi uus tegevjuht on Eesti majandusega hästi kursis

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Federico Ghizzoni
Federico Ghizzoni Foto: Unicredit

UniCredit Groupi juhatus valis 30. septembril Varssavis ühehäälselt uueks UniCredit Groupi tegevjuhiks Federico Ghizzoni, kes tänavu 25. mail külastas Eestit ning kohtus peaministri ja mitmete suurettevõtjatega.

UniCredit Bank Eesti juhi Taavi Lauri sõnul on Eesti jaoks kasulik, et Euroopa ühe suurima panga tegevjuht on külastanud sel aastal Eestit ja varasemalt korduvalt Baltikumi.

«Kindlasti on väga positiivne, et Euroopa panganduse üks tippotsustajaid on Eestit külastanud ning siinsete ettevõtjate ja poliitikutega suhelnud,» sõnas Laur.

Lauri sõnul aitavad Ghizzoni teadmised Eestist kaasa ka siinse majanduskasvu jaoks vajaliku laenuraha pakkumisele.

UniCrediti juhatuse esimehe Dieter Rampli sõnul on Ghizzonil sügavad teadmised UniCredit Groupist ning ta on väga hinnatud nii pangandusgrupi siseselt kui ka väliselt.

Ghizzoni on varasemalt töötanud UniCrediti ja Bank of Austria juhatuse esimehe asetäitjana. UniCreditisse asus Ghizzoni tööle 1980. aastal ning selle aja jooksul on ta töötanud Ühendkuningriikides, Singapuris, Türgis ja Poolas. 

Viimastel aastatel on Ghizzoni vastutanud UniCrediti Kesk-ja Ida-Euroopa tegevussuuna eest ning tema juhtimise ajal valis mainekas ajakiri The Banker 2009. aastal UniCrediti parimaks Kesk-ja Ida-Euroopa pangaks.

Koos uue tegevjuhiga asub UniCrediti Groupi juhatus lähinädalatel välja selgitama pangandusgrupi jaoks parimat juhtimismudelit ja tööülesannete jaotust.

UniCredit on juhtiv rahvusvaheline panganduskontsern, mis tegutseb 22 Euroopa riigis ja omab esindusi kokku 50 turul.

2010 aasta juuni seisuga on UniCredit Groupil kokku  9 578 harukontorit ja üle 162 000 töötaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles