Euroopa Komisjon ei pea Eesti ja Läti kalakonserve ohtlikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalakonservid
Kalakonservid Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa Komisjon kinnitas, et neil pole andmeid toiduohutuse alastest puudujääkidest Eesti ja Läti kalakonservide suhtes, millele viidates on Venemaa lubanud nende kalatoodete impordi keelustada.

«Võin kinnitada, et Euroopa võimud ei ole viimastel nädalatel avastanud ega meile pole ka teatatud ühestki Eesti ja Läti konservkalatoodete toiduohutusega seonduvast probleemist,» ütles Euroopa Komisjoni toiduohutuse ja kalanduse teemade pressiesindaja Enrico Brivio vastuseks BNS-i küsimusele.

Venemaa veterinaaramet teatas eelmisel nädalal, et keelustab Eesti ja Läti kalakonservide impordi, kuna avastas mõlema riigi kalakombinaatidesse tehtud kontrollkäikude ajal süsteemseid rikkumisi.

Samuti väitis Rosselhoznadzori asedirektor Ivan Ponomarev, et Euroopa Liidu regulaatorid, eriti Tšehhis ja Ungaris, on korduvalt tuvastanud Eesti ja Läti sprottides ohtlikke aineid, sealhulgas ka bensopüreeni.

Eesti Kalaliidu esindajad märkisid juba eelmise nädala algul, et kui Venemaa veterinaaramet Rosselhoznadzor soovib kalakonservide impordi keelustada, siis nad leiavad selleks kindlasti ka põhjuse.

Brivio ei soovinud siiski Euroopa Komisjoni võimalikke edasisi samme prognoosida, märkides, et seda otsustatakse vastavalt sündmuste arengule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles