Euroopa suurpank plaanib koondada tuhandeid

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HSBC peakorter Londonis Canary Wharfil.
HSBC peakorter Londonis Canary Wharfil. Foto: Anthony Devlin / Press Association Images

Euroopa suurima panga HSBC juhi Stuart Gulliveri reorganiseerimisplaan sisaldab endas ka tuhandete töötajate koondamist, vahendas Sky Newsi uudist Reuters.

Plaani kohaselt müüb HSBC Brasiilia ja Türgi üksused ning kärbib investeerimispanganduse divisjoni.

Sky News teatas, et koondatavate töötajate arv on vahemikus 10 000 - 20 000, tsiteerides anonüümseid allikaid. Teleuudiste teatel avaldab Gulliver plaani 9. juunil investoritele tehtaval esitlusel.

HSBC ei kommenteerinud uudist.

2011. aastal panga tegevjuhiks saanud Gulliver on juba vähendanud panga töötajate arvu 50 000 võrra ning müünud ühtekokku 77 panga vähemtootlikku allüksust. Siiski on madalad intressimäärad asetanud pangajuhi uue surve alla ning aasta alguses teatas ta, et Brasiilia, Türgi, USA ja Mehhiko filiaalid peavad oma tulemusi parandama või lähevad nad müüki.

Nüüd eeldavadki analüütikud, et HSBC teatab Brasiilia ja ilmselt ka Türgi filiaali müügist 9. juunil. Lisaks on võimalikud ka suured kärped USA ja Mehhiko filiaalides, ütlesid pangandusallikad Reutersile. Vähem ennustatavad on Gulliveri plaanid investeerimispanganduse divisjoni suhtes.

HSBC aktsia reageeris uudisele Londoni börsile kerge tõusuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles