Eesti IT-firmad loovad Iraagile viis miljonit maksva kohtute infosüsteemi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kohtute infosüsteemi kasutajate koolitus.
Uue kohtute infosüsteemi kasutajate koolitus. Foto: Timo Mitt / Net Group

Eesti IT-ettevõtted Aktors, Net Group ja Võrguvara loovad koos Iraagile viis miljonit eurot maksva elektroonilise kohtute infosüsteemi.

Esimese etapina ehitatakse ja luuakse süsteem Iraagi põhjaosas asuva Kurdistani Sulaymaniyah provintsi kohtule. Üheksa kuuga valmib elektrooniline kohtupidamine kõigis kolmes kohtutasemes: esimeses-, teises- ja kõrgeimas tasemes, teatasid ettevõtted ühises pressiteates.

Projekti peatöövõtja on Aktors, kes alustas Kurdistanis Eesti IT-lahenduste müüki mullu, avades seal kaheksa töötajaga tütarettevõtte.

Tarkvaralahenduse loomise eest vastutab Net Group. «Meid motiveerib selline väljakutse, sest näeme võimalust jagada Eesti digiedu kogemusi ja näeme edasist potentsiaali kogu sealses regioonis ning maailmas,» ütles ettevõtte juht Kongo.

Võrguvara tarnib projektile vajaliku infrastruktuuri.

Elektroonilise asjaajamise kasutuselevõtt toob kaasa Kurdistani kohtutes kõikide tööprotsesside ümberkorralduse – kogu senine paberipõhine asjaajamine viiakse järk-järgult arvutitesse. Kokku puudutab see Sulaymaniyah' provintsis enam kui 500 kohtute töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles