Tallinna Sadam nimetas laevad saarte vägilaste ja nende naiste järgi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellised näevad välja uued Väinamere parvlaevad.
Sellised näevad välja uued Väinamere parvlaevad. Foto: LMG Marin

Järgmise aasta oktoobrist mandri ja Eesti suursaarte vahel liiklust alustavad parvlaevad saavad nimeks Tõll, Piret, Leiger ja Tiiu, teatas Tallinna Sadam.

Tallinna Sadama teatel laekus märtsis välja kuulutatud nimekonkursile tähtajaks pakkumisi ligi kahesajalt inimeselt peaaegu tuhande nimevariandiga. Ettevõtte juhatuse liikme Allan Kiili sõnul oli pakutud nimede spekter väga kirju. Võitnud nimenelik hakkas aga tema sõnul üsna ülekaalukalt välja kujunema juba siis, kui konkurss oli alles poole peal.

«Rõõm on tõdeda, et neid nimesid pakkusid päris võrdselt välja nii saarlased ja hiidlased kui ka ülejäänud Eesti rahvas,» ütles Kiil. «Seega võime konkursi tulemused rahumeeli kinnitada teadmises, et võidunimed kõnetavad inimesi üle kogu Eesti.»

«Olgugi, et uued laevad saavad väliskujult olema ühesugused, oleme laevade sisedisainis planeerinud Saaremaa ja Hiiumaa liinil siiski väikesi erinevusi,» ütles Kiil. Sestap on ettevõttel plaanis panna Tõll ja Piret sõitma peamiselt Kuivastu-Virtsu liinil ning Leiger ja Tiiu Rohuküla-Heltermaa liinil.

«Kuna laevad on tehnilises mõistes identsed, saab neid loomulikult vajadusel ka liinide vahel vahetada,» ütles Kiil.

Laupäevases Kuku raadio saates Meretund ütles Kiil, et Saaremaa liinile lähevad Poolas Remontowa tehases valmistatud laevad ja Hiiumaa liinile Türgis tehtud laevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles