Arengufondi saatus selgub sel kuul

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kivimägi.
Toomas Kivimägi. Foto: Urmas Luik

See, kas Arengufond jätkab või mitte, selgub juunikuus, sõnas riigikogu majanduskomisjoni esimees Toomas Kivimägi. Formaalne otsus tuleb sügisel.

Tema sõnul on praegu ühteviisi laual nii Arengufondi tegevuse jätkumine kui asutuse restruktureerimine ehk ülesannete jagamine teiste asutuste vahel. «Arvamusi on seinast seina,» sõnas Kivimägi, kes on sel teemal rääkinud nii poliitikute kui ettevõtjatega.

Arengufondil on tema sõnul kolm valdkonda. Esimene on investeerimine, mille suhtes on fond ise väljendanud soovi loobuda. Teine on seired, mille ülevõtmist on pakkunud erinevad organisatsioonid ja kolmas on start-up'id, millesse on Arengufond tahtnud investeerida praegusest varasemas faasis.

Kivimägi ütles, et võimalikust reorganiseerimisest hoolimata ei ole põhjust lüüa Arengufondile hingekella. Fondi saatuse otsustab riigikogu liikmete enamus ning formaalne otsus tulebki sügisel.

Otsuseni loodetakse jõuda juba sel kuul, kuna pikem ebaselguse periood ei ole Arengufondile hea. Majanduskomisjon hakkas Arengufondi saatust arutama mai alguses, määrates sinna nüüdse nõukogu liikme kandidaadi Maris Lauri. Uued nõukogu liikmed peaks riigikogu kinnitama peagi.

Kaubandus-tööstuskoda ja tööandjate keskliit keeldusid nõukogu liikmete kandidaatide pakkumisest, kuna ei näe Arengufondil tulevikku. Kivimägi sõnas, et keskliidu kiri tulenes nii skepsisest Arengufondi suhtes kui solvumisest. «Oli tunda ka solvumist, sest nemad ei ole valmis konkursis osalema,» ütles Kivimägi, kelle sõnul oli tööandjate keskliidu juht Toomas Tamsar eeldanud, et tema esitatud nõukogu kandidaat pääseb Arengufondi nõukogusse ilma konkursita. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles