Elering pakub väikeaktsionäridele gaasivõrgu eest 806 000 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elering juhatuse esimees Taavi Veskimägi.
Elering juhatuse esimees Taavi Veskimägi. Foto: ARTUR SADOVSKI/PM/SCANPIX BALTICS

Elering pakub väikeaktsionäridele Eesti gaasivõrgu valdusfirma Võrguteenus Valdus AS-i 1,6 protsendi osaluse eest 806 056 eurot.

Elering saatis AS-i Võrguteenus Valdus 690 väikeaktsionärile kirja, kus pakub aktsiad üle osta samal tingimusel, millega Elering omandas 51,38 protsenti infraettevõttest Fortum Heat & Gas OY-lt, ehk hinnaga 0,541 eurot aktsia kohta.

Ostupakkumine on vabatahtlik ja aktsionäridel pole kohustust Eleringi pakkumisega nõustuda. Kui aktsionär ei soovi oma aktsiaid toodud tingimustel müüa, siis ta ei pea midagi tegema ega kedagi oma otsusest informeerima.

Eleringile kuulub valdusfirmast Võrguteenus Valdus 51,38 protsenti, mille eest Elering maksis 27,5 miljonit eurot. Jaanuaris teatas Elering, et soovib omandada ettevõttes täisosaluse ning on nõus selle eest maksma kuni 26 miljonit eurot.

Ettevõtte hallatava gaasi põhivõrgu kogupikkus on ligi 900 kilomeetrit. Gaasi ülekandeteenuse maht oli 2014. aastal hinnanguliselt 530 miljonit kuupmeetrit.

Võrguteenus Valdus tütarfirmas, mis aprillist kannab nime Elering Gaas AS ja millele kuulub Eesti gaasi ülekandevõrk, töötab 80 inimest. Tegevusvaldkonna tulud ulatusid ülemöödunud aastal 9,1 miljoni euroni ning kulumieelne kasum (EBITDA) oli 5,7 miljonit eurot. Ettevõtte varade maht oli aastavahetusel 55,7 miljonit ja omakapital 55,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles