Premia jäätisetootmise omanik tahab osta Karumsi kohukeste tootjat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti kohuke Karums.
Läti kohuke Karums. Foto: Toomas Huik

Rahvusvaheline investeerimisfond Meridian Capital CIS Fund (Meridian Capital), mis on Food Unioni finantspartner, tahab osta Läti piimakombinaadi Rigas Piensaimnieks, ütles Food Unioni pressiesindaja Linda Mezgaile.

Ostu eesmärk on tugevdada Food Union Groupi. Tehing vajab Läti konkurentsiameti heakskiitu.

Käimasolevat tehingut ei kommenteerita, kuna tegemist on konfidentsiaalse infoga.

Meridian Capitali investeermisdirektor Nodir Normatov ütles, et Rigas Piensaimnieks valmistab tooteid, mis täiendavad Food Unioni tooteportfelli.

Food Union Groupi asutaja Andrei Beshmelnitski selgitas, et selle tehinguga tahetakse luua regiooni piimaturuliidrit, mis oleks võimeline tunduvalt suurendama eksporti, eriti itta.

Rigas Piensaimnieksi juhatuse esimees Neeme Jõgi hindab seda tehingut uue strateegilise sammuna Läti piimaturu koondamisel ja Läti piimatööstuse konkurentsivõime tugevdamisel.

Meridian Capital on investeerinud mitmesse Vene ja Balti piimakombinaati ja see toetab Food Unioni laienemist Balti riikides ja SRÜ riikides.

Food Union ostis mullu oktoobris Premia jäätisetootmise. Ettevõttele kuulub juba üks Läti piimatöötlemisettevõte: Rigas Piena Kombinats.

Rigas Piensaimnieks toodab muu hulgas tuntud Karumsi kohukesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles