Poola suurimaid reisikorraldajaid Orbis Travel läks pankrotti

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola reisikorraldaja Orbis Travel logo.
Poola reisikorraldaja Orbis Travel logo. Foto: Orbis Travel

Orbis Travelil on sama omanik kolmes Balti riigis tegutseva Novatoursiga, mille tegevjuht Andree Uustali sõnul Poola firma pankrot siinse reisikorraldaja tööd ei mõjuta.

Poola üks suurimaid reisikorraldajaid Orbis Travel teatas oma pankrotis selle nädala kolmapäeval.

Poola reisikorraldajat ja Baltikumis tegutsevat Novatoursi seob omavahel Enterprise Investors (EI), mis on üks suuremaid erakapitalil põhinevaid investeerimisfonde Kesk- ja Ida-Euroopas ning on tegutsenud turul ligi 20 aastat.

EI omandas enamusosaluse Novatours Grupis 2007. aastal ja Novatoursi tegevjuhi Andree Uustali sõnul omandas investeerimisfond Poola reisikorraldaja alles sel aastal.

«Grupil ja Orbise Travelil pole kunagi olnud omavahelisi juriidilisi ega finantssidemeid, -kohustusi. Orbise kadumine Poolas ei mõjuta Novatours grupi tegevust Baltimaades,» kommenteeris Uustal.

Enterprise Investors omab osalust ka Eesti tuntud IT ettevõttes Webmedia, rahvusvahelises antiviiruse tarkvara ettevõttes AVG Technologies NV, Varssavi börsil noteeritud Poola juhtivas väikeste kodumasinate tootjas Zelmer SA, Poolas, Tšehhis ja Slovakkias meditsiini valdkonnas finantsteenustega tegelevas ja samuti börsil noteeritud ettevõttes Magellan, juhtivas Rumeenia ehitusmaterjalide tootjas Macon SRL jne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles