Mattel kutsub tagasi miljonid titatooted

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matteli mänguasjad.
Matteli mänguasjad. Foto: SCANPIX.

USA mänguasjafirma Mattel kutsub tagasi üle 11 miljoni Fisher-Price’i beebi- ja pisipõnnitoote, põhjuseks vigastus- ja lämbumisoht.


Eluliselt olulise jõuluhooaja alul on see firma reputatsioonile suur hoop.

Eelmine suur tagasilöök tabas Mattelit aastal 2007, mil USA tarbijakaitse käsul kutsuti tagasi miljoneid mänguasju, kuna nende disain oli vigane ning muret põhjustas ka kasutatud pliivärv.

Seekord hoiatas tarbijakaitse, et enam kui 7 miljonit Fisher-Price’i kolmerattalist jalgratast kujutavad endast ohtu «süütevõtme» tõttu, mis tuleb eemaldada või ümber paigutada.

Nimelt on lapsed libastunud ja end võtmekese vastu vigastanud.

Ohuteade on edastatud ka meetrikõrguste lastetoolide kohta, kuna lapsed on saanud vigastada, kukkudes tagumiste toolijalgade väljaulatuvate osade vastu.

Lisaks kutsutakse tagasi ligi 3 miljonit Fisher-Price’i mänguasjakomplekti beebidele ning enam kui 100 000 väikeste autosõprade komplekti nimega Little Wheelies Stand ‘n’ Play Rampway.

Mõlemal puhul on häda selles, et väikesed jupid tulevad lahti ja võivad põhjustada lämbumist.

Kuigi Mattel kinnitas, et otseselt langevad laekumid tagasikutsumiste tõttu vaid 1 sendi võrra, kukkus aktsia ikkagi 0,4 protsendi jagu 23,46 dollari peale.

Reputatsiooni taastamiseks kirjutas Fisher-Price’i osakonna juht Kevin Curran brändi Facebooki lehel: «Me kinnitame teile, et meie ettevõttes on kõrged ohutusnormid ning seetõttu on mänguasjad ülimalt turvalised.»

Alles augustis kutsus tarbijakaitse tagasi ühe teise Fisher-Price’i mängukomplekti komponendi, mis võis põhjustada vigastusi, kuna teatud plastmasstegelane tavatses murduda.

USA Toy Expertsi analüütik Richard Gottlieb ütles, et «mänguasjatööstusele, mis oli just taastumas 2007. aasta tagasikutsumistest, on see löögiks allapoole vööd».

Konsultatsioonifirma Oppenheim Toy Portfolio, mis uusi mänguasju hindab ja testib, avaldas kahetsust, et pühadeperiood algas niivõrd kurvalt. Firma oli just plaaninud omistada Stand ‘n’ Play Rampwayle pühadeks plaatina auhinna.

Mullu sai Mattel tarbijakaitselt 2007. aasta tagasikutsumiste asjus pliisisalduse normide ületamise tõttu 2,3 miljonit dollarit trahvi.

Erinevalt 2007. aasta tagasikutsumistest, mil probleemid olid seotud tootmise ja katsetuste standarditega Hiinas, on seekord fookuses pigem Fisher-Price’i omad turvaprotseduurid.
 

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles