Uberi juhid saavad õiguse jälgida kliendi täpset asukohta

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi mobiilirakendus
Uberi mobiilirakendus Foto: Reuters

Eestis sõidujagamise teenust alustav Uber sõnastas hiljuti ümber oma privaatsuspoliitika ja olulisima uuendusena saavad sõiduteenust osutavad juhid kliendi nõusolekul reaalajas ligipääsu nende reaalsele asukohale.

Väljaande Engadget teatel on juhil võimalik kliendi asukohta näha seni, kuni mobiilirakendus taustal töötab - kuni selleni välja, millises toas ta taksot oodates täpselt oma korteris on. Siiani sai teenuse pakkuja kliendi asukohta 'pinnida' vaid tellimise hetkel.

Uberi kinnitusel võimaldab see teenusepakkujatel palju kiiremini sõitjateni jõuda - nii on näiteks võimalik peale võtta teel jalutavaid kliente ja siirduda suurelamute täpselt õige sissekäigu juurde.

Teise olulise uuendusena küsib rakendus klientidelt luba pääseda ligi nende kontaktide nimekirjale, et teenus saaks neile jagada promomaterjale.

Uus Uberi privaatsuspoliitika sõnastab täpselt ära ka selle, millist infot rakendus klientide kohta koguma asub.

Esmalt talletab see loomulikult tehingud enda ja kliendi vahel - sõitude hulk, aeg ja läbitud vahemaa. Lisaks saab Uber teada kliendi telefonimudeli, tarkvaraversiooni, seerianumbri, kasutatava mobiilivõrgu, IP-aadressi, veebilehitseja, viimati vaadatud veebilehe aadressi, eelistatud keelevaliku ning juhi ja kliendi vahel vahetatud sõnumite ja kõnede detailid.

Uberi uus privaatsuspoliitika jõustub 15. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles