Vormsi liinil alustab esmalt reisidega parvlaev Harilaid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Harilaid.
Parvlaev Harilaid. Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeval, 1. juunil alustab Väinamere Liinid Sviby-Rohuküla liinil reise esialgu parvlaevaga Harilaid, kuniks uus reisiparvlaev Ormsö viiakse vastavusse veel viimaste tehniliste ja administratiivsete nõuetega.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul on uue laeva vastuvõtmine väga mahukas ja vastutusrikas protsess. «Laevaomanik veeteede amet, operaatori esindaja Saaremaa Laevakompanii ja laevaehitaja on teinud ühiselt tõsist tööd kogu käesoleva nädala ja nädalavahetuse,» ütles ta.

Protsess osutus tema sõnul algselt planeeritust keerukamaks ja aeganõudvamaks, kuid see on uue ja suure laeva puhul ka loomulik. «Täna õhtuks sai Ormsö lõpuks nii kaugele, et saime ta ametlikult vastu võtta. Nüüd saame teha viimased kiired vajalikud toimingud reisijate ja sõidukite teenindamiseks, samuti on vaja taotleda terviseameti tunnustus. Seni oleme valmis teenindama Vormsi liini parvlaevaga Harilaid,» ütles Rihvk.

Laev ja meeskond peavad saama teha esmalt ka proovisõidud liini sadamate vahel, et seejärel asuda ametlikult liini teenindama. Ormsö alustab ülesõitu Nasvalt Rohuküla sadamasse homme ilma paranedes. Laeva kohest lahkumist Nasvalt takistab täna õhtuks tõusnud tugev tuul puhanguti kuni 17 m/s.

Otseleping Lääne maavalitsusega liini opereerimiseks koos reisiparvlaev Ormsö vastutavale kasutusele andmisega sõlmiti alles 17. mail, mis jättis Rihvki sõnul vähe aega laeva tehniliseks üleandmiseks ja dokumentatsiooni korda ajamiseks.

Kõik osapooled on tema kinnitusel pingutanud ühiselt hea tulemuse nimel ja koostöös saab Vormsi saar lõpuks ometi oma laeva.

Reise Sviby-Rohuküla-Sviby liinil teenindab kuni uue laeva liinile tulekuni parvlaev Harilaid. Väinamere Liinide esimene reis Vormsi liinil väljub esmaspäeval kell 6.45 Vormsilt Sviby sadamast. Rohukülast väljub esimene reis kell 7.45. Reisi kestvus on umbes 45 minutit.

Väinamere Liinid avab 1. juunil Vormsi liinil ametlikult ka e-piletite müügi kodulehel. 31. mai seisuga on Väinamere Liinid sõlminud Vormsi elanikele 141 kliendilepingut ja vormistanud kokku 197 püsielaniku sõiduki sooduskaarti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles