Apple´i kaasasutaja elufilosoofia: lõbus peab ka olema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i kaasasutaja Steve Wozniak.
Apple'i kaasasutaja Steve Wozniak. Foto: SCANPIX.

Apple´i kaasasutaja Steve Wozniak selgitas telekanali National Geographic saate «American Genius» pressiüritusel oma töö- ja elufilosoofiat. Business Insider vahendab sellest olulist lõiku.

Pressiüritusel esitas üks reporter Wozniakile huvitava küsimuse:

«Kas su elu on olnud lõbus? On palju inimesi, kes on väga edukad, kuid kes ei tundu oma tegemisi eriliselt nautivat.»

Wozniak võttis oma vastuses lühidalt kokku oma elufilosoofia:

«Tead, mis? Inimesed, kes juhivad ettevõtteid, nad näevad palju asju, neil on tihti põhjust olla halvas tujus ning nad peavad pidevalt vaeva nägema ja endast sada protsenti andma. Ma olen oma elus kohanud ka palju suurte ja edukate firmade juhte, kes on sõbralikud, meeldivad ning mõnedele neist meeldib lausa kogu aeg nalja visata. Nii, et see võib toimida mõlemat pidi. Ma ei usu, et see on seotud ettevõtte edukusega,» selgitas ta.

«Minu elufilosoofiaks on alati olnud: ükskõik, mida sa teed, olgu see töö või midagi muud - sellel peab alati mingi lõbus või nauditav element juures olema. See oli minu isiklik filosoofia, mis osaliselt piiras samas minu muid võimalusi. Minu üheks filosoofiaks on olnud ka alati teistega kenasti käituda, mis tähendab, et ma ei sobi ise ettevõtte juhiks ega saa teha poliitilist karjääri. Ma ei suuda inimestele nende kohta halvasti öelda ja nii. See on mulle omane, aga samas, eks ma olen üsna äärmuslik näide.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles