Mürgitamine Moskvas? Kara-Murza seisund kriitiline

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Kara-Murza.
Vladimir Kara-Murza. Foto: szona.org

Hiljuti mõrvatud Vene opositsiooniaktivisti Boriss Nemtsovi liitlane Vladimir Kara-Murza (33) oli eile kriitilises seisundis mitme organi talitushäirega. Sõprade sõnutsi on nad üha enam veendunud, et aktivisti mürgitati.

Kara-Murza viidi haiglasse teisipäeval, kui ta oma kontoris ootamatult kokku varises. Hiljem langes ta koomasse, kirjutab Financial Times.

Haiglaametnike teatel kannatas ta kopsupõletiku ja neerude talituse häire all, kuid olukorraga kursisolevate allikate sõnutsi hoitakse Kara-Murzat hetkel kunstlikult elus ning probleemid on levinud teistele eluliselt tähtsatele organitele.

Arstide väitel on Kara-Murza liiga haige, et teda Moskva haiglast mujale toimetada – vaatamata abikaasa palvele viia mees raviks välismaale.

Kara-Murza abikaasa, kes elab nende kolme lapsega Washingtonis, viibis eile mehe juures haiglas.  

Vladimir Kara-Murza töötab endise naftamagnaadi Mihhail Hodorkovski asutatud Avatud Venemaa liikumises.

Muuhulgas tegeleb Cambridge’i haridusega ja mitmeid keeli valdav Kara-Murza Vene vanglas surnuks pekstud uuriva advokaadi Sergei Magnitski juhtumiga.

Haigestumisele eelnenud päeval avaldas Avatud Venemaa ülimalt kriitilise filmi Tšetšeenia liidri Ramzan Kadõrovi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles