Maailma enimtrükitud ajakirja annavad välja Jehoova tunnistajad

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahitorn on maailma suurima tiraažiga ajakiri.
Vahitorn on maailma suurima tiraažiga ajakiri. Foto: religionfacts.com

Kõik teavad Jehhoova tunnistajate poolt jagatavat ajakirja Vahitorn, kuid väga vähesed teavad, et tegemist on tiraaži poolest maailma suurima ajakirjaga.

Nimelt tuleb trükimasinate vahelt igal kuul välja peaaegu 40 miljonit  värsket Vahitorni üle 180 keeles. Kokku jagatakse ajakirju 236 riigi elanikele, vahendas Business Insider.

Olenemata sellest, et ajakirja pole võimalik tellida ja seda ei müüda üheski lehemüügipunktis, ei saa peaaegu keegi väita, et pole ajakirja mõnda eksemplari käes hoidnud või näinud.

Usukuulutajate ajakiri Vahitorn hoiab enda käes veel teisigi rekordeid. Nimelt kulutas möödunud aastal 7,3 miljonit Jehoova tunnistajat kokku 1,5 miljardit tundi, et ajakirja ukselt uksele pakkumistega levitada või tänaval möödujatele kätte pista.

Vahitorn on alates 1990. aastast ilmunud tasuta ja selle trükitakse tänu erinevatele annetusetele.

Ajakirja lähimad konkurendid oma tiraaži poolest on AARP The Magazine, mille tiraaž ulatub 24,3 miljoni eksemplarini ja Better Homes and Gardens, mida trükitakse 7,6 miljonit eksemplari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles