Varsti võimalik: liivaluidetele Lamborghiniga

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamborghini tegevjuht Stephan Winkelmann demonstreerib kontseptsioon-linnamaasturit Urus autonäitusel Pekingis 2012. asstal.
Lamborghini tegevjuht Stephan Winkelmann demonstreerib kontseptsioon-linnamaasturit Urus autonäitusel Pekingis 2012. asstal. Foto: Jason Lee / Reuters

Ärgu lugeja luksmaasturi ostuga kiirustagu, sest nimekiri pole veel kaugeltki suletud.

Lähiaastail hakkab neid tulema nagu kuulipildujast: Aston Martin, Rolls-Royce, Bentley, Lotus, Maserati, Jaguar, Alfa Romeo ja nüüd siis ka Lamborghini, loetleb Financial Times.

«Sellest tuleb tõeline maastur,» ütles Lamborghini džiibiplaane tutvustades Itaalia ettevõtte tegevjuht Stephan Winkelmann. Auto hakkavat maksma sama palju kui Huracan.

«See on kõige kiiremini kasvav segment, see on väga emotsionaalne segment ning ma arvan, et see sobib Lamborghiniga väga hästi kokku,» selgitas tegevjuht.

Lamborghini maastur põhineb 2012. aastal näidatud kontseptautol nimega Urus ning poest saab seda osta juba aastal 2018.

Maastur hakkab valmima Itaalias, kuna projekti toetab maksusoodustuste ja muude stiimulitega Matteo Renzi juhitud valitsus.

Õigluse huvides tuleb mainida, et uus maastikuauto pole esimene Lamborghini, mida kõik neli ratast edasi rebivad. Mäletatavasti tehti 1986. aastal teoks LM002, mis pälvis pilkenime «Rambo Lambo». Selle ülesvuntsitud sõjamasina tootmine lõpetati 1993. aastal ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles