Itaaliat ärritavad valimistulemused teistes maades

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia peaminister Matteo Renzi
Itaalia peaminister Matteo Renzi Foto: Reuters / Scanpix

Itaalia peaministri Matteo Renzi hinnangul osutavad kohalike valimiste tulemusd Hispaanias Euroopa Liidu kasinuspoliitika ohtlikkusele.

Valimistulemused Hispaanias ja Poolas ning kriis Kreekas näitavad, et Euroopa Liit peab lõdvendama oma nõudmisi eelarvelise kasinuse vallas, ütles Renzi, sest vastasel juhul satutakse üha suurema valijate surve alla. «Tuul Kreekas, tuul Hispaanias ja tuul Poolas ei puhu samas suunas, nad puhuvad vastakates suundades, aga kõik need tuuled ütlevad, et Euroopa peab muutuma,» vahendab Bloomberg Business Renzi poolt Toscana telekanalile RTV38 öeldud sõnu.

«Üks kahest: kas Euroopa suudab muuta oma majanduspoliitikat, või Brüsseli ja Strasbourg’i vastased liikumised lähevad üha tugevamaks ja tugevamaks,» jätkas Renzi.

Pühapäevastel kohalikel valimistel sai kreeditoride nõudmistel kärpepoliitikat teostanud Hispaania peaministri Mariano Rajoy Popular-partei 24 aasta halvima tulemuse.

Selsamal pühapäeval tõusis Poola presidendiks opositsioonikandidaat Andrzej Duda, kes lubas maksustada pankasid ja tõsta toetusi peredele.

Renzi (40), kes ise seisab silmitsi piirkondlike valimistega Itaalias 31. mail, jutlustab «kolmandat teed» jäiga kasinuse ja «kõik-euro-vastu demagoogia» vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles